top of page
ProGo_article_485982fbad3523054c969f95cf

Zalm-eiwithydrolysaat

ProGo® is een eiwit voor poeders voor sport, uithoudingsvermogen en herstel. Er is klinisch aangetoond dat het eiwit zorgt voor vermindering van BMI en lichaamsvet. Het is ideaal voor poederformuleringen, repen, dranken en tabletten en heeft bovendien een aangetoond effect tegen ijzergebreksanemie.

Productnaam:

ProGo®*

Symbol-ProGo_9adf0400fcb5bf9bbbcf3febbcd
ProGo1200_1_9adf0400fcb5bf9bbbcf3febbcda
løpedame_9adf0400fcb5bf9bbbcf3febbcdaf0
ProGo_products_1200x1200_9adf0400fcb5bf9

Vetgehalte:

Meer dan 97%

Lipopeptiden:

Minder dan 0,5%

FFA:

Minder dan 2,5%

Unieke en zuivere peptiden

ProGo® is zeer goed oplosbaar in water als gevolg van het lage molecuulgewicht voor peptiden. Dat geeft het eiwit bovendien de snelste stikstofopname in vergelijking met eiwitten, met een verteerbaarheid van meer dan 98%. Met zijn zeer lage vet- en asgehalte is ProGo®, meer dan welk op de markt verkrijgbaar eiwit dan ook, in staat om zuivere peptiden aan te leveren.

Eigenschappen

De gepatenteerde enzymatische hydrolysetechnologie van HBC zorgt voor een behoedzame extractie van het product uit de grondstof en genereert een mix van meer dan 500 peptiden met vele gezondheidsvoordelen.

 

De sensorische eigenschappen van ProGo® zijn uniek, met een milde smaak van zalm, die volledig kan worden gemaskeerd door te mengen met andere eiwitten, natuurlijke zoetstoffen en smaken en andere maskeermiddelen. ProGo® is zeer goed oplosbaar in water als gevolg van het lage molecuulgewicht voor peptiden.

Voordelen

ProGo® verhelpt bloedarmoede en verhoogt de stikstofopname. Uit een klinisch onderzoek kwam een toename van serumferritinewaarden naar voren van 140% in 42 dagen. Daarnaast geeft ProGo® de snelste stikstofopname in vergelijking met eiwitten, met een verteerbaarheid van meer dan 98%. 

ProGo® verlaagt de BMI. Uit onderzoeken is een statistisch significante BMI-afname gebleken van -5,9% in vergelijking met wei-eiwit dat een kleine BMI-toename (+1,6%) liet zien. Uit verdere onderzoeken komt het positieve effect van ProGo® naar voren op de ondersteuning van metabolisme en de afname van ontstekingen.

Toepassingen

ProGo® kan worden gebruikt in gezondheidsproducten voor de behandeling van ijzergebreksanemie, prikkelbaredarmsyndroom (PDS) en sarcopenie. 

 

Andere toepassingen zijn onder andere:

  • Sportpoeders

  • Repen

  • Gels

  • Voedingssupplementen

  • Gummy's

  • RTD-dranken

* Gedeponeerde handelsmerken in eigendom van Hofseth Biocare ASA, vertegenwoordigd als agent door FishValue

bottom of page